Myke systemer

Hilde Frantzen

18. januar — 22. februar 2025

Åpning lørdag 18.januar 14.00 - 16.00

Velkommen til kunstnersamtale!

Åpent lørdager 12.00 -14.00 tom. 22.februar, ellers etter avtale.

Myke systemer

Hilde Frantzen jobber med tekstile landskapsmålinger.
Hun følger en fast oppskrift i prosessen frem mot nye arbeider. Frantzen maler mønster på tekstil, tar den med seg ut og legger den i ulike landskap.

Tekstilen med påmalte mønstre faller mellom sprekker i fjellet, over steiner eller synker ned i havet. Den føyer seg etter omgivelsene. På denne måten registrerer og dokumenterer Frantzen bevegelsene i naturen.
Til slutt omgjør hun målingene til store broderier hvor hun jobber videre med forskjellige typer tråd, skaper volum og nye landskap.
Til utstillingen på Hi10 har Frantzen omgjort tidligere verk til hengende skulpturer.
Hun ønsker å fremheve materialiteten og understreke det langsomme håndarbeidet. Hver tråd representerer tiden.

De taktile og romlige skulpturene står i kontrast til det stramme og stripemalte rommet. Stripene er en stor del av Frantzens målesystem som hun bruker til å måle landskapet med.

Hilde Frantzen (f. 1982, Larvik) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen. Med en Bachelor fra tekstil-avdelingen og en master fra Kunstakademiet. Frantzen har de senere årene stilt ut ved blant annet på Høstutstillingen, Vest og Øst- landsutstillingen, Norske kunsthåndverkeres Årsutstilling, Contextil biennale i Portugal, Separatutstilling på Babel Visningsrom for kunst i Trondheim, Soft Galleri i Oslo, samt flere duo og gruppeutstillinger landet rundt.

Alt er tekstil

1.- 2. mars fra 12-15 åpen og gratis workshop!

Velkommen til «Alt er tekstil» – en åpen og gratis workshop!

Gjennom denne workshopen utforsker vi hvordan kunst, miljø og kreativitet kan møtes for å skape noe nytt og bærekraftig. Har du aldri prøvd tekstilkunst før? Ingen problem – her er alle velkommen!

På workshopen utforsker vi tekstiler laget av resirkulert klær og marint avfall, kortreist mohair-ull fra Seljord, og fermenterte materialer som Scoby (Kombucha). Du kan også ta med gamle ullplagg og kasserte tekstiler for å gi dem nytt liv. Sammen eksperimenterer vi med miljøvennlige bindemidler og kreative teknikker for å skape noe unikt og bærekraftig.

Hvordan fungerer det?
Workshopen er delt inn i stasjoner der du kan eksperimentere med ulike materialer og teknikker, som modellering, montering og romlig utforsking. Alt skjer i en spontan og kreativ atmosfære der deltakerne er med på å forme innholdet. Vi dokumenterer prosessen med lyd, bilder og skisser – og alt dette blir en del av en utstilling på Galleri Hi10. Som deltaker blir du medskaper av utstillingen!

Om kunstnerne
Hilde Frantzen og Christiane Lieungh, begge utdannet innen tekstilkunst med mastergrader fra Kunsthøgskolen i Bergen, leder workshopen:
• Hilde Frantzen fokuserer på langsomt håndarbeid der hver tråd reflekterer tiden det tar å skape kunstverkene.
• Christiane Lieungh eksperimenterer med raskere prosesser og materialer som lateks og plast, med vekt på sosial interaksjon i prosjektene.

Praktisk informasjon
• Workshop: Lørdag 1. og søndag 2. mars 2025, kl. 12–15 begge dager.
• Utstillingsåpning: Torsdag 6. mars kl. 18.00.
• Sted: Galleri Hi10, Henrik Ibsens gate 10, 3724 Skien.
• Pris: Gratis og åpent for alle over 18 år. Ingen forkunnskaper nødvendig.
• Påmelding: Send epost til christianelieungh@gmail.com med navn og telefonnummer.

Bli med og bli en del av noe større – både i workshopen og i den felles utstillingen. Vi gleder oss til å se deg!

Videokunst i gågata

Prosjektet er støttet av Telemark Kunstsenter og Spriten Kunsthall. Lokalet er lånt av Grenland Invest AS.

Foto: Istvan Virage

For mer info om program

17.januar - 24.januar

Hver dag kl 16 - 21 (værforbehold!)
Henrik Ibsensgate, Skien

Fluvial Deposits av Stine Gonsholt

Hi10 fortsetter visning av videokunst hver dag (om ikke det er sprengkulde) fra kl.16:00 – 21:00 fra midten av januar, i et butikkvindu i en nedlagt frisørsalong midt i Skiens gågate – Henrik Ibsensgate.

I januar vises Fluvial deposits av Stine Gonsholt. Fluvial Deposits tar utgangspunkt i elva Lortebekk sin nesten umerkelige tilstedeværelse i Kverndalen i Skien. Lortebekk var viktig for bosetning og industriutviklingen i dalen, frem til den ble lagt i rør i 1974. I prosjektet brukes denne elva til å undersøke det lokale landskapets tilknytning til endringsprosesser, hvordan stedets status endres og globale sammenhenger fremtrer i slike prosesser. Igjennom geologien, arkeologi og et potensielt eksisterende artsmangfold i elva, forteller elva sin historie. Det den legger fra seg av materiale på sin ferd igjennom landskapet, i fortid, nåtid, fremtid er også vår historie.

Galleri Hi10 tok initiativ til dette prosjektet i samarbeid med kunstnerne Ørjan Amundsen, Pål Gumpen og Ida Olsdatter Barland, som kuraterte og produsert første del av prosjektet 2024. Prosjektet ønsker å synliggjør variasjonen og flere spennende retninger denne kunstformen kan ta, vist utenfor gallerirommet, - delt med enhver.